mijn katten blijven de pup " lastig" vallen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaartjeSaartje

Jaja. Je zou eerder denken andersom maar niets is minder waar.

Daar waar de pup is zijn de katten. Een ragdoll en een sibeer. Allebei nergens bang voor! Als hij in de bench zit en wil gaan slapen.. wordt hij beslopen :'( als hij naar de keuken loopt gaan ze mee als zo een gevolg!

Klinkt wel leuk natuurlijk, maar ook irritant.. zeker snachts dan blijven de moeilijk doen bij de benchen maar uitdagen...

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

zorg dat de katten niet meer bij de bench kunnen komen, als jouw pupje er in ligt

je hondje zit opgesloten!!! en kan niet weg, wie weet wat er kan gebeuren... 

 

''pak je katten aan'', niet slaan/schoppen of dergelijke, 

maar gebruik eens een waterspuit,

 

bescherm je pup, kan hij nog niet zelf,

 

misschien een ander uiterste, maar laat de katten voorlopig niet bij je pup in de buurt komen, 

als hij wat ouder is, kan hij zich wat meer ''verdedigen'', een grom is vaak dan al genoeg, 

 

geef je katten een uitdaging/leid ze af, iets wat interessanter is als de pup, 

n speeltje met catnip? laserlampje? n balletje met lekkers er in, enz...

 

succes.

 

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Dat was bij mij ook zo... maar toen werd Jolie groter... en toen wonnen de katten niet meer. Maw: de katten kregen schrik en zijn kort nadien verdwenen... we weten niet of dit door mijn hond is. Of dat er kwaad spel in het opzet zit (wij hadden daar een buurman die zoiets wel zou durven doen... heel onverdraagzaam en lugubere man). Maar leuk was het in elk geval niet.

Het lijkt me in elk geval ook vreselijk voor de pup dat hij beslopen wordt.

Ik zou dat toch proberen te voorkomen.

honden page profiel SaartjeSaartje

O oo ik geloof dat ik even wat moet ophelderen. De katten doen niets naar hem, hij rent zelf soms achter de katten aan.

Maar de katten zijn gewoon altijd bij hem.. als een soort " waakkatten" en dat is soms vervelend en drukkig. De katten halen niet uit ofzo!

Maar als hij in de bench gaat liggen met deurtje dicht.. gaan die katten weer naar hem toe om hem wakker te miauwen. Het zijn binnenkatten.ls ik met hem naar buiten wil, heb ik gelijk twee katten en een pup rond me heen. Als ik eten voor hem pak, doe ik de kastdeur open en zitten er weervtwee katten in.

Misschien gewoon wat irritatie omdat ik wat moeiiig ben O-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Jaja. Je zou eerder denken andersom maar niets is minder waar.

Daar waar de pup is zijn de katten. Een ragdoll en een sibeer. Allebei nergens bang voor! Als hij in de bench zit en wil gaan slapen.. wordt hij beslopen :'( als hij naar de keuken loopt gaan ze mee als zo een gevolg!

Klinkt wel leuk natuurlijk, maar ook irritant.. zeker snachts dan blijven de moeilijk doen bij de benchen maar uitdagen... "

 In ons geval toen Sadi thuis kwam hier voor het eerst, katjes een korte kennismaking met de pup gegeven.

Daarna hebben we de eerste 3 a 4 weken gezorgd dat de katten altijd in een andere ruimte waren als de pup. Immers de pup moet ook eerst wennen aan alles wat nieuw is etc. Daarna hebben we een klemhek (speciaal pet klemhek) aangeschaft om te zorgen dat de katten altijd naar een veilige ruimte konden (andersom is dat lastiger).

 

Sadi en katjes in 1 ruimte was altijd onder begeleiding zowel om Sadi af te remmen als ze in speelmodus raakte, Garfield bij haar weg te halen als het voor Sadi genoeg was. En Ringo heeft veel meer tijd gekost (angstig katje) voor haar geldt nog steeds alleen als er iemand bij is, het gaat goed maar ze moet zich niet in een hoek gedreven voelen. In jou geval is het duidelijk andersom, en je zult je pup in deze in bescherming moeten nemen, een veilige ruimte aan moeten kunnen bieden en zorgen dat de katten nooit zonder toezicht bij je pup kunnen komen. En als het rusttijd is voor je pup moet ie met rust gelaten worden, ook door de katten.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Wat deden de katten voor de pup er was? Het klinkt een beetje alsof ze verder niets te doen hebben en de pup is een bron van stimulatie. 

 

honden page profiel SaartjeSaartje

Hihi ons huis is een heel katten domein! Krabpalen, speeltjes, en ze mogen in de tuin, ze zijn saampies altijd nog erg speels!! ;-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien kan je benchtijd voor de pup, speeltijd voor de katten maken. Dan is de motivatie om bij de bench rond te hangen minder. Voer alleen nog door voedselverrijking aanbieden. 

Want de pup krijgt natuurlijk veel aandacht van de mensjes, dus daarmoet je bij zijn. Door de aandacht gericht zonder pup te geven kan je het misschien wat bijsturen. 

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik kan me in de katten verplaatsen: binnenkatten kunnen zich wat makkelijker vervelen dan katten die ook vertier buiten hebben. (In het geval van raskatten kun je ze ook beter binnen houden i.v.m. diefstal.) De pup is een welkome afleiding!

 

Zorg voor meer uitdagingen voor de katten. Probeer eens wat targettraining. (zie you tube.) Een voerbal kan helpen. Ook hondenpuzzels kunnen voor katten gebruikt worden.

 

Geef ze toegang tot een extra ruimte (bijv. een zolder, logeerkamer o.i.d.) in huis waar je brokjes verstopt. Leg brokjes neer op onverwachte plekken (waar de pup niet bijkan): achter een gordijn op de vensterbank, op de ommanteling van een radiator, op de krabpaal (een tot aan het plafond, kunnen ze echt eens klimmen), in een boekenkast, op het randje van een kozijn, kortom: waar je maar kunt bedenken. Zo moeten ze meer doen om aan hun eten te komen.

Speel eens intensief met ze: gooi propjes papier, brokjes waar ze achteraan moeten, zo'n hengel met een veer eraan. En kijk eens of ze de pup dan minder lastig vallen.

 

Mijn kat is ook zo'n ondeugende: wanneer ik weg ga moet ze in de gang. De honden zitten in de kamer (meestal in de bench). zo kunnen ze elkaar niet klieren wanneer ik er niet ben. Want wat dat betreft heeft mijn kat de hoogste rang. Zij bepaalt wat er gebeurt, hoe en wanneer. Ze is consequenter dan ik, wat de honden ook wel weer een uitdaging vinden, maar ze hebben wel respect voor haar.

 

Zodra de pup groter is veranderd de houding van mijn kat: ze voedt de honden op haar manier mee op. Een pup mag soms meer, soms minder. Het ligt eraan hoe de pup in elkaar zit qua gedrag en aard.

 

Je kunt ook nog dit proberen: zodra je ziet dat de kat aanstalten maakt om wat met de pup te doen, kat in de gang zetten, deur even dicht en weer binnenlaten. Maar dit is heel intensief: katten hebben een lange adem als je ze iets wil afleren. Honden leggen zich makkelijker neer wanneer ze doorhebben dat iets niet mag.

 

Je kunt het ook gewoon "uitzitten". Na verloop van tijd is het nieuwe eraf en keert de rust in huis terug.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Op zich fijn dat de katten niet bang zijn en toenadering zoeken, maar om je pup te "beschermen" zou je kunnen denken aan een verdeling van de kamer. Evt. de pup (of katten) af en toe apart zetten zodat de pup ook zijn rust krijgt.

Hoe reageert je pup verder op de katten? Is die er niet bang voor?

 

Veel plezier met jullie nieuwe hondje!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Willen de katten niet gewoon bij hem liggen met slapen?

Kan namelijk best zo zijn dat ze mauwen omdat ze niet bij hem kunnen komen.

 

Volgende forumvraag: 11 op een rij!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^